برج خنک کننده

برج خنک کننده با عنوان برج خنک کن Cooling Tower نیز معرفی می شود. در لیست خدمات و تخصص شرکت بی تی ان، راه اندازی انواع برج خنک کننده ملاحظه می شود و تا کنون توانسته اند پروژه های متعددی را در این حوزه اجرایی نمایند. از مزایای برج خنک کننده برای دفع حرارت زائد آب یا همان گرمای آن بهره گرفته می شود. برج های خنک کننده با تبخیر آب، قادر به دفع حرارت ایجاد شده می باشند و در نهایت سیال سرویس را به میزان دمای حباب مرطوب هوا پایین نگه می دارد. البته برخی از برج های خنک کننده، قادر به کاهش دمای سیال سرویس بر اساس دمایی نزدیک به دمای حباب خشک هوا می باشند.

به طور مختصر می توان گفت : برج خنک کننده از جمله سیستم هایی است که از مزایای آن برای خنک سازی آبی در پروژه های سردسازی، سیستم های تهویۀ مطبوع، پالایشگاه های نفت و گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها و غیره بهره گرفته می شود. کاربرد گستردۀ برج خنک کننده را می توانید در سیستم های خنک کاری و همچنین سیستم های اچ وی ای سی یا همان سیستم تهویه مطبوع ساختمان مشاهده نمود.

اجرا و راه اندازی برج خنک کننده را می توان در ابعاد کوچک (متناسب با محیط پشت بام ساختمان ها) و بزرگ انجام داد. در حال حاضر می توانید شاهد اجرای پروژه های عظیم از برج خنک کننده، با ارتفاع بالغ بر 200 متر و قطر 100 متر در صنایع نیروگاه و پتروشیمی باشید. در ادامۀ متن تلاش داریم تا شما را با انواع برج خنک کننده، نحوۀ عملکرد، نکات مهم خرید یا همان احداث و قیمت آشنا سازیم، پس ما را همراهی کنید تا اطلاعات تخصصی بیشتر در رابطه با راه اندازی سیستم های برج خنک کننده کسب نمائید.

انواع برج خنک کننده

برج خنک کننده به عنوان یک سیستم سرد کننده شناخته می شود که عملکرد اصلی آن بر پایۀ خنک کردن آب است. با توجه به تجربۀ مهندسین و متخصصین، انواع برج خنک کننده بر مبنای شرایط پیش رو و محل اجرا یا راه اندازی تعیین می گردد و می توانند دارای عملکرد مجزای دیگری باشند. از انواع برج خنک کننده می توان به موارد ذیل اشاره نمود که بر اساس نحوۀ شکل گیری مدار و جریان نسبت به یکدیگر متفاوت اجرا می شوند که عبارتند از :

  • برج خنک کننده مدار باز

  • برج خنک کننده مدار بسته

  • برج خنک کننده خشک

  • برج خنک کننده هیبریدی

  • برج خنک کننده مرطوب

  • برج خنک کننده جریان مخالف

  • برج خنک کننده جریان متقاطع

  • برج خنک کننده مکعبی

  • برج خنک کننده مخروطی

  • برج خنک کننده جریان طبیعی (اتمسفریک) :

این نوع برج خنک کننده از رایج ترین سیستم های برودتی است که در ظرفیت های بالا ساخته می شود. عملکرد این نوع برج خنک کننده به نحوی است که نیاز به استفاده از فن آب برای خنک کردن ندارد. برج خنک کننده اتمسفریک به صورت تجربی طراحی می شود و با صرف حداقل بودجه، به صورت دستی قابل اجرا می باشند. در طراحی برج خنک کننده با جریان طبیعی، آب گرم خروجی از قسمت کندانسور به وسیلۀ پمپ به بخش فوقانی منتقل و سپس به وسیلۀ نازل به داخل برج پاشیده می شود. این نوع برج خنک کننده را می توان در فضای آزاد راه اندازی کرد.

  • برج خنک کننده جریان اجباری (جریان القایی) :

برج خنک کننده القایی، جریان هوا را به واسطۀ یک جریان مکانیکی در محیط ایجاد می کند. این نوع برج خنک کننده بر مبنای نوع و جهت ورود و خروج هوا در دسته بندی دمنده و مکنده طراحی می شود. برج خنک کننده القایی را با ظرفیت های برودتی پایین می توان در فضای بسته راه اندازی نمود. این نوع برج خنک کننده را می توان در سیستم هایی که هوای بیشتر و سرعت فن زیادتر است، استفاده نمود. لازم به ذکر است که راه اندازی برج خنک کننده القایی در سطوح خیس شده که دارای تبادل حرارت بیشتر (پکینگ) می باشد، قابل مشاهده می باشد چون از راندمان بالایی برخوردار است.

جهت راه اندازی برج خنک کننده در طرح استاندارد می توانید از تخصص شرکت بی تی ان بهره مند گردید.

عملکرد برج خنک کننده

در بخش پیشین به بررسی عملکرد برخی از انواع برج خنک کننده پرداختیم. این در حالی است که ماهیت اصلی سیستم های برج خنک کننده یکسان می باشد ولی متناسب با شرایط محل نصب، با اجزا و اشکال متفاوت طراحی می شوند. دسته بندی برج خنک کننده بر مبنای شکل ظاهری و هندسی عبارتند از :

  • برج خنک کننده مکعبی :

طراحی بدنۀ این نوع برج خنک کننده همانند مکعب است که متشکل از سیستم پاشش آب با نازل های ثابت و همچنین سیستم هوادهی مکش القایی می باشد. کاربرد گستردۀ برج خنک کننده مکعب به دلیل اشغال فضای اندک و تولید چند سلولی است که در راه اندازی سیستم های تهویع مطبوع در صنایع مختلف مشاهده می شوند.

  • برج خنک کننده مخروطی (مدور) :

برج خنک کننده مدور از جمله رایج ترین انواع برج خنک کننده به شمار می رود که دارای سیستم پاشش آب به صورت دوار و دایره ای شکل می باشد. بیشترین کاربرد این نوع برج خنک کننده را می توان در سیستم خنک کاری چیلرهای تراکمی در مجتمع ها و سیستم های صنعتی با گردش آب کم مشاهده نمود.

  • برج خنک کننده شش ضلعی :

این نوع برج خنک کننده از طول عمر طراحی اندک برخوردار است و به همین دلیل دارای معایب متعددی است که باعث خارج شدن آن از خط تولید برج های خنک کننده می گردد.

خرید برج خنک کننده

خرید برج خنک کننده  برای برخی از صنایع کوچک و بزرگ لازم و ضروری است. نکات فنی متعددی در خصوص راه اندازی و اجرای برج خنک کننده وجود دارد که نیاز به مهندسین و تکنسین های مجرب و متخصص دارد. لازم به ذکر است که اجرای برج خنک کننده بر اساس جنس در دسته بندی متفاوت منجمله برج خنک کننده فایبرگلاس، برج خنک کننده بتی و برج خنک کننده گالوانیزه یا فلزی صورت می پذیرد. بنابراین مجریان، پیش از اقدام به راه اندازی برج خنک کننده، تمام جوانب کار را سنجیده و پس از محاسبات اولیه اجرای پروژه را آغاز می نمایند.

قیمت برج خنک کننده

قیمت برج خنک کننده بر مبنای پارامترهای متعددی تعیین می گردد که در بخش های مذکور به صورت مختصر به آنها اشاره نمودیم. در واقع عوامل مؤثر بر هزینۀ برج خنک کننده عبارتند از :

  • نوع پکینگ برج خنک کننده
  • نوع اتصالات، فلنج ها و تجهیزات جانبی
  • شیوۀ طراحی بدنه و سازۀ برج خنک کننده
  • نوع سیستم متحرک برج خنک کننده (قطعاتی همچون الکتروموتور، گیربکس و پروانه)

به طور کلی می توان گفت : کیفیت و برند مواد خام بر روی هزینۀ ساخت بدنۀ برج خنک کننده تأثیر می گذارد. در نتیجه نمی توان یک قیمت ثابت برای راه اندازی سیستم های برج خنک کننده در نظر گرفت. همواره توصیۀ ما بر این است که صرف هزینه برای طراحی و ساخت برج خنک کننده با قطعات و متریال با کیفیت می تواند از هزینه های نگهداری بکاهد. ضمن آنکه طول عمر برج خنک کننده را دو چندان نموده و کمتر دچار فرسودگی می گردد. در حال حاضر صنایع مختلف می توانند جهت احداث سیستم های برودتی و حرارتی همچون برج های خنک کننده از خدمات شرکت بی تی ان بهره مند گردید.

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :